MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Carboniacupu se úvod sezóny vydařil

Krásné jarní počasí přivítalo účastníky prvního letošního závodu Carboniacupu, který tak na mostecké dráze zahájil již osmou sezónu okruhového závoděn

Post

Karlovy Vary vyhrály v Litvínově a jdou na první místo

Druhou polovinu baráže zahájila Energie na ledě Litvínova s dosti zamíchanou sestavou, tento tah se však trenérovi Pešoutovi náramně vyplatil.

Post

Infarktový závěr derby, Litvínov vyhrál v prodloužení

Druhé barážové derby Litvínovem bylo přímým soubojem o druhou příčku, kterou aktuálně o bod hájila Verva. V prodloužení si nakonec vzali druhý bod pr

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA